Om foreningen

Frihedskæmpere på Johan Kellers Vej i 1945. Fra Nationalmuseets arkiv.

Vestervænget er en ejerforening på Johan Kellers Vej i Sydhavn i området Bavnehøj. Vestervænget ligger i den lukkede ende af vejen op mod Vestre Kirkegård, tæt på Sydhavn station og stoppesteder til tre buslinjer. Dagligvarebutik, cafeer og pizzarier findes lige om hjørnet sammen med vuggestue, børnehave og skole foruden Bavnehøjhallen med et friluftsbad. Til disse eksempler kan tilføjes nærheden til den ældre del af Sydhavn med flere butikker, kulturhus foruden skaterparken i den anden ende af Enghavevej.

Eksempel på plantegning af lejlighed på 59 kvm

Vestervængets to karréer blev opført i 1935 efter arkitekt P. Søgaard Petersens tegninger af KAB. Efter sigende ville han hermed bevise, at der kunne bygges gode arbejderboliger. Vestervænget indeholder i alt 300 lejligheder, hvoraf de 270 er med 2 værelser, køkken og bad. I opgangene nær gavlene er lejlighederne større. Stuelejlighederne har en lille forhave tilknyttet, mens to tredjedel af de øvrige lejligheder har en karnap mod gaden, og den sidste tredjedel en altan. Bortset fra stueetagerne er der altan i alle lejligheder mod gårdsiden.

I gårdene er der et haveareal til fælles brug, ligesom der er et lille vaskeri med vaskemaskiner og tørretumblere i begge karréer samt tørrerum. Til fælles brug og leje af beboerne er et beboer-/selskabslokale og et hobbyrum.

Historie

Vestervænget er opført tæt på Vestre Kirkegaard på en grund, som KAB havde købt af Københavns Kommune.

Nedenfor kan du læse om ejendommen i KAB’s boligbog fra 1935: